DELTABEAM® vékony födémrendszer nagy terek kialakításához

DELTABEAM® vékony födémrendszer lehetővé teszi nagy terek kialakítását szinte bármilyen építészeti igény esetén. Alkalmazható monolit és előregyártott födémpanelekkel és pillérekkel, a DELTABEAM® gyorsítja és hatékonyabbá teheti a kivitelelzést.

A Peikko DELTABEAM® vékony födémrendszer minden esetben egyedi, a megrendelői igényekhez igazodik. Lehetővé teszi a vékony és könnyű szerkezeti kialakításokat, mellyel építési idő és költség takarítható meg.

DELTABEAM®  kapcsolódhat beton, acél vagy öszvér pillérekhez Peikko kapcsolati elemekkel, mint a rejtett konzol, tőcsavar vagy rögzítőlemez.

DELTABEAM®  előnyei

  • Nagy fesztáv
  • Nyitott terek
  • További szint kialakításának lehetősége
  • Könnyű és helytakarékos gépészeti elvezetés lehetősége
  • Alacsonyabb hűtési és fűtési költségek
  • Nincsen szükség külön tűz elleni védelemre

Felhasznált betonmennyiség csökkenthető

A vékony födémrendszer alkalmazása lehetővé teszi egyedi alaprajz és további szintek kialakítását az épület magassági korlátjának megtartása mellett.

Mivel négyzetméterenként kevesebb építőanyagot igényel, a fűtési-hűtési költségek is csökkenhetnek és ezáltal az épület fenttarthatóbb lesz – amennyiben az épület magasságát tartani szeretnénk további szint hozzáadása nélkül a belmagasságot növelhetjük.

A DELTABEAM® vékony födémrendszerrel kialakítható nagy fesztávok lehetővé teszik akár a 12x16 méteres kiosztást is . Kevesebb építőanyagot igényel és lehetővé teszi a belső terek rugalmas kialakítását. Térszín alatti építés esetén a földmunka csökkenthető.

Gyors és könnyű építés

A DELTABEAM® kialakításának köszönhetően az építési idő csökken, az időjárásnak való kitettség minimalizálható.

Az egyedi tervezésnek köszönhetően, minden gerenda tökéletesen illeszkedik a szerkezethez a méretezett kapcsolati elemekkel. A DELTABEAM® nem, vagy csak minimális alátámasztást igényel. Kis élőmunka igénnyel gyorsabban építhető többszintes épület,mint más elérhető technológival.

Tűzálló kialakítás

A tűzálló kialakítás további idő és költségmegtakarítást jelenthet. A gerendában elhelyezett betonacél biztosítja a tűzállóságot. A DELTABEAM® vékony födémrendszer számos vizsgálattal bizonyítottan tűzálló az R180-as követelménynek.

Építészeti szabadság

Bizonyos esetekben előnyt jelenthet, ha el tudunk vonatkoztatni a derékszög-párhuzam kialakítástól. Egy mérföldkőnek számító építészeti megoldást szeretne létrehozni konzolokkal és íves kialakítással? Talán pont ezt a kis többletet keresi.

Az egyedi kialakítású és egyben zsaluzatot is biztosító DELTABEAM® vékony födémrendszer nagyobb építészeti szabadságot biztosíthat , miközben a szerkezet megőrzi funkcionaritását.

Rugalmas alaprajzi elrendezés

A DELTABEAM® által kínált nagy fesztávoknak köszönhetően (16 m-ig) az alaprajzi elrendezések könnyen alakíthatóak a bérlők igényeinek megfelelően az épület teljes élettartama alatt. Ez nagyobb rugalmasságot és végül is jövedelmezőbb épületet jelenthet.

DELTABEAM® kapcsolati kialakításai

A DELTABEAM®-et olyan szerkezeti elemnek tervezték, amely minden födém- és oszloptípussal kombinálható, melyekhez különböző kapcsolódási módokat biztosítunk az Ön igényeinek megfelelően.

DELTABEAM® csatlakozása vasbeton oszlopokhoz

1. A PCs® rejtett konzol fogadóelemét a vasbeton oszlopban helyezik el, lehetővé téve a sík felületi kialakítást. A DELTABEAM® a helyszínen állítható, nagy teherbírású PCs® konzolra ül rá.

2. Tőcsavarokkal csatlakoztathatjuk a DELTABEAM®-et a vasbeton pillér tetejéhez.

3. A WELDA® rögzítőlemezek az oszlopok vagy falak tetejébe kerülnek beépítésre, majd a DELTABEAM®-et hozzáhegesztik.

A DELTABEAM® csatlakozása acél szerkezetekhez

1. Konzollal

2. Tőcsavarral a pillér tetején

3. Tőcsavarral a pillér oldalán

4. Hegesztett kapcsolattal

Egyéb szerkezetek

Az öszvérszerkezetű pillér acél köpenyben elhelyezett hosszanti  betonacélokból és kitöltő betonból áll.

További acélszerkezetek, mint rácsostartók, merevítők, valamint különböző típusú gerendák és oszlopok, amire szükség lehet, stb.

A zsaluzat lehetővé teszi egyedi formák létrehozását.

WELDA® rögzítőlemezek hegesztett kapcsolat kialakítását teszik lehetővé.

A PETRA® körüreges panelkiváltó lehetővé teszi a födémáttörések kialakítását körüreges pallóknál.

A DELTABEAM®-re szerelhető biztonsági elemek alkalmazásával időt és energiát takaríthat meg.

Kapcsolat

Kondi Linda

okleveles építőmérnök

ügyvezető

Tel. +36 1 269-5463
Mob. +36 20 4232-770
linda.kondi@peikko.com

Takács Ádám

okleveles építőmérnök

értékesítő mérnök

Tel. +36 1 269-5463
Mob. +36 70 490-7395
adam.takacs@peikko.com