Minőség, környezettudatosság & biztonság

Peikko célja, hogy magas minőségű termékeket állítson elő és környezetbarát módon működjön. Megoldásainkkal és szolgáltatásainkkal szeretnénk ügyfeleink munkáját gyorsabbá, egyszerűbbé és megbízhatóbbá tenni.

Világszínvonalú gyártás

Peikko hisz a saját gyártású termékeiben. A gyárainkban történő előállításnak köszönhetően garantálni tudjuk a minőséget, a rugalmas és gyors szállítást. A Peikkonak fontos a megfelelő termékek elérhetővé tétele ügyfelei számára. Az optimalizált gyártás és logisztika révén biztosítjuk a gazdaságos árakat.

Peikko az alábbi országokban rendelkezik gyárakkal: Egyesült Arab Emirátusok, Finnország, Kína, Litvánia, Németország és Szlovákia. Továbbá az alábbi országokban folytat gyártási tevékenységet: Egyesült Királyság, Szaud-Arábia és az Amerikai Egyesült Államok.

 

Minőségirányítási rendszerek

A Peikko rendelkezik Minőség, Környezetvédelmi és Biztonsági irányítási rendszerrel az ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, és ISO 45001:2018 szabványoknak megfelelően.

A fő gyártási egységek gyártási folyamatai ISO 3834-2 és EN 1090 minősítet tanusítvánnyal rendelkeznek.

Megjegyzés! A termékekhez tartozó dokumentumok, mint a Műszaki Engedélyek és Teljesítménynyilatkozatok (DoP), megtalálhatóak minden egyes terméknél.

 

Irányelvünk a minőség, a környezettudatosság, egészség és biztonság

A Peikko működése a helyi, megbízható képviseleten, a kiváló R&D-n és gyártáson alapszik. Mindez magába foglalja a jó együttműködést a partnereinkkel és a piac többi résztvevőjével. Fő célkitűzésünk a magas minőség biztosítsása környezettudatos munkával. Peikko Group Minőségi és Környzetvédelmi irányelve.

A Peikko fontosnak tartja alkalmazottai, ügyfelei és szerződőtt partnerei egészségét és biztonságát. Kiemelt figyelmet fordítunk az egészségre és biztonságra, törekszünk a balesetmentes működésre. Munkánk végzése során első helyen mindig a biztonság szerepel. Peikko Group Egészségi és Biztonsági irányelve.

Általános információk a CE jelölésről

A CE jelölés jelentése, hogy a termék előállítása és ellenőrzése során a harmonizált Európai szabványt (hEN) vagy az Európai Műszaki Értékelést (ETA) követjük. Az ETA használható a CE jelölés alapjaként azon esetekben, amikor nem áll rendelkezésre az EN szabvánnyal harmonizált előírás. Azonban az ETA alapjául szolgáló elvek nem szükségszerűen felelnek meg az EU irányelveknek vagy jogszabályoknak.

Azok a gyártók használhatják a CE jelölést, amelyek termékei megfelelnek a harmonizált európai szabványoknak vagy ETA engedéllyel rendelkeznek. Ezen dokumentumok határozzák meg azon tulajdonságokat, amelyekkel a termékeknek rendelkezniük kell, hogy megkapják a CE jelölés jogát, illetve meghatározzák ezen termékek gyártását, annak ellenőrzését és tesztelését.

 

Peikko termékek CE jelölése

A Peikko öszvérszerkezetű elemeket és vasbeton szerkezetekhez kapcsolati elemeket gyárt. Ezekre a termékekre eltérő CE jelölési elöírások vonatkoznak, az Építési Termékek 305/2011 számú Rendelete (EU) és az EU Machinery Directive 2006/42/EC alapján. Jelenelg nincs átfogó és tisztázott értelmezése ezen irányelveknek. Ennek oka az irányelvek végrehajtásának eltérése tagországonként.

Európában csak CE-jelöléssel ellátott termékek kerülhetnek beépítésre. Azonban számos építési terméket nem fed le a harmonizált Európai Szabványok (hEN) vagy az Európai Műszaki Engedélyzés/Értékelés (ETA). Ezért az ilyen termékeknél a CE jelölés hiánya megengedett.

Környezetvédelmi Termék Nyilatkozat (KTNy)

A Környezetvédelmi Termék Nyilatkozat (KTNy) egy olyan dokumentum, amely tájékoztatást ad az adott termék környezeti hatásáról annak teljes életciklusa alatt. III. Típusú Környezeti Nyilatkozat néven is ismert.

A termékek környezetvédelmi teljesítménye az Életciklus Elemzésen (LCA – Life Cycle Assessment) alapul. Az Életciklus Elemzés áttekintést ad a termékek környezeti hatásairól. Ezáltal könnyebb a fentarthatóságot is kiértékelni, ha már a termékkel kapcsolatos összes információ azonos formátumú.

Peikko Group Environmental Product Declarations are:

EPD Connecting Parts, Finland
EPD Connecting Parts, Lithuania
EPD Connecting Parts, Romania
EPD Connecting Parts, Slovakia
EPD Connecting Parts, Germany
EPD Connecting Parts, UAE
EPD DELTABEAM® Canada
EPD DELTABEAM® China
EPD DELTABEAM® Finland
EPD DELTABEAM® Lithuania
EPD DELTABEAM® Romania
EPD DELTABEAM® Slovakia
EPD DELTABEAM® UAE
EPD Steel Structures Lithuania
EPD Steel Structures Romania
EPD Steel Structures UAE
EPD EBEA® Balcony Connector, Hungary
EPD BESISTA® Rod System

 

Peikko Group Environmental Product declarations for
DELTABEAM® and PETRA® Green are:

EPD DELTABEAM® Green, painted - Finland
EPD DELTABEAM® Green, painted - Romania
EPD DELTABEAM® Green, painted - Lithuania
EPD DELTABEAM® Green, galvanized - Finland
EPD PETRA® Green, Finland
EPD PETRA® Green, Lithuania
 

Szabványosított értékelési módszer

Az EPD-k az EN 15804 Európai szabvány “Építmények fenntarthatósága. Környezetvédelmi terméknyilatkozat.” és az ISO 14025 nemzetközi szabvány “Környezetvédelmi címkék és nyilatkozatok.” szerint készülnek.

A Peikko környezetvédelmi nyilatkozatok elsősorban az üzleti kommunikációban használatosak.

Az életciklus elemzés ezekben a EPD-kben megfelel az EN 15804 “Építmények fenntarthatósága. Környezetvédelmi terméknyilatkozat.”, EN ISO 14040 “Környezetközpontú irányítás. Életciklus-értékelés. Alapelvek és keretek.” és EN ISO 14044 “Környezetközpontú irányítás. Életciklus-értékelés. Követelmények és útmutatók.” előírásainak.

 

A EPD-k jellemzői

A Környezeti Terméknyilatkozatok (EPD)

  • önkéntesek
  • Életciklus Elemzésen (LCA) alapulnak
  • moduláris információk szerkezetenként
  • összehasonlíthatóak
  • igazolhatók
  • rugalmasak
  • átláthatók

 

Hitelesítés

A Peikko EPD-k az ISO 14025 III. típusú EPD-k előírásai alapján független szervezet által hitelesítettek.

 

Az EPD-k elérhetőek

A Peikko EPD-k elérhetőek a Peikko weboldalán, a www.peikko.com címen, illetve a Bionova Ltd One Click LCA felhőszolgáltatásában a www.oneclicklca.com weboldalon, ezek felhasználhatóak az építmény szintű értékelés részeként, például a LEED v4 Épület Életciklus Hatás Csökkentés bizonyítására vagy a BREEAM tanúsítványhoz szükséges Mat 01 LCA kiegészítéseként.

A Környezetvédelmi terméknyilatkozatok az RTS rendszer részeként lettek megjelentetve, melyeket az alábbi linkre kattintva megtalál: http://epd.rts.fi/en