HPM® tőcsavarok — Csavarozott kapcsolatokhoz

HPM® tőcsavarokat vasbeton és acél elemek, illetve gépalapok rögzítésére használják. Ezen típusú tőcsavarok alacsonyabb teherbírású kapcsolatok kialakítására alkalmasak. Széleskörűen alkalmazható tőcsavarjaink. Nemzetközi és nemzeti minősítésekkel is rendelkeznek.

A HPM® tőcsavarok húzó-, nyomó- és nyíróerőket közvetítenek a vasbeton alapszerkezetre (például az alapozásra). A HPM® tőcsavarok a HPKM® oszloppapucsokhoz, a SUMO® falpapucsokhoz vagy akár acél pillérekhez és gépek rögzítéséhez is használhatóak.

Két típust különböztetünk meg: hosszú tőcsavar (P típus), melyet toldásokhoz használunk és a rövid tőcsavar (L típus) kovácsolt fejjel, alapozáshoz történő rögzítéshez.

A hosszú tőcsavarok a húzó- és nyomóerőket a bordás acél tapadásával adják át , míg a rövid tőcsavarok a kovácsolt fej és a bordás acélfelület segítségével közvetítik az erőket. A PPL elhelyezőlemezek biztosítják a tőcsavarok egyszerű és pontos elhelyezését. A HPM® tőcsvarok méretezésénél az Eurocodes vagy ACI 318M-11 előírásoknak megfelelően kell eljárni.

Típusok

HPM®

Méretek

Részletes műszaki információk

Átfogó termékinformációk, mint teherbírások, szükséges kiegészítő vasalás, betonminőség, alkalmazási korlátozások, stb. a Technikai leírásban találhatóak.

Típusok

Lehorgonyzó tőcsavarok felületkezelési lehetőségei

Beltéri alkalmazás mellett a tőcsavarok alkalmazhatóak kedvezőtlen környezeti feltételek mellett is, ahol az acél további korrózióvédelmet igényel. A tőcsavarok különböző védőbevonatokkal érhetőek el. Az alábbiakban a tőcsavarok normál felületkezelését tárgyaljuk. Ha egyéb korrózióvédelem szükséges, például elektro-galvanizálás vagy rozsdamentes kivitel, kérjük, forduljon a helyi Peikko értékesítési irodához további információért.

ECO-galvanizálás

A Peikko ECO-galvanizálás egy gazdaságos és környezetbarát felületkezelési eljárás, amely lehetővé teszi a tőcsavarok részleges vagy teljes horganyzását. A bevonatolási eljárás az EN ISO 2063 szabvány szerinti termikus szórással történik. A minimum bevonatvastagság 100 µm, amely megfelel a tűzihorganyzásnak. A bevonat teljesíti az EN 9223-1002 szabvány C3 osztályának követelményeit. Az ECO horgonyzás a HPM® 24 – 39 és PPM® 30 – 52 tőcsavartípusokhoz is kérhető.

Tűzihorganyzás

A tűzihorganyzott (EN ISO 1461 szerint) tőcsavarok horganyzása során a csavarokat teljes egészében a horganyba merítik. A módszer HPM® és PPM® tőcsavarokhoz is alkalmazható. A minimum bevonatvastagság 55 µm, amely teljesíti az EN 9223-1002 szabvány C3 osztályának környezetvédelmi követelményeit.

Download design tools

Peikko Designer®

Magába foglalja az európai tervezési normák és nyelvek széles skáláját. Peikko Designer® alábbi modulokat tartalmazza:

  • Oszlop kapcsolatok
  • Átszúródás elleni vasalatok
  • Rögzítőlemezek

A modern és felhasználóbarát kezelőfelület interaktív 3D grafikán alapszik.

Peikko Eszköztár Revit-hez és AutoCAD-hez

A Peikko Eszköztárban könnyen elérhető az összes termék Revit-hez és AutoCAD-hez. A Peikko Eszköztár az alábbi programokat támogatja: Autodesk Revit, AutoCAD és AutoCAD LT 2016, 2017 és 2018-es változatait. Termék információkat tartalmaz és automatikus értesítést küld az elérhető frissítésekről.

Tekla Structures

Ingyen elérhetőek Peikko elemek és kacsolatok Tekla modellekhez. A riport sablon segítségével tudunk összesítést készíteni a Peikko termékekről. A plugin-ok tartalmazzák az alkalmazott termékekről szóló linkeket és videókat. Könnyen elérhetőek a frissítések.

Kapcsolat

Takács Ádám

Értékesítő mérnök

DELTABEAM, előregyártott- és monolit szerkezetek, dilatációs profilok, emelőszerelvények

Tel. +36 1 269-5463
Mob. +36 70 490-7395
adam.takacs@peikko.com

Vaszilkó Tamás

Értékesítő mérnök

Tel. +36 1 269-5463
Mob. +36 30 162 1342
tamas.vaszilko@peikko.com

Mikus Bence

Értékesítő mérnök

Tel. +36 1 269 5463
Mob. +36 31 200 1462
bence.mikus@peikko.com